ŽIDOVSKÁ KUCHYNĚ aneb košer, trejfe, parve

Pořádá: Societas Amicuum Liberec (SAL), z. s. ve spolupráci s KVK v Liberci
Host: PhDr. Tereza Dubinová, PhD., kulturoložka, hebraistika, autorka knih mj. Ženy v Bibli, ženy dnes, Kořeny ženské spirituality a Jak napravovat svět: Rozhovory s inspirativními Izraelci.
Židé – neznámí známí
Židovské náboženství je životním stylem ovlivňujícím každodenní život. Patrně nejvýrazněji je to vidět u jídla. Náboženské právo předepisuje, které potraviny jsou povolené, které nežádoucí a které neutrální a jak je lze či nelze kombinovat. Proč je to pro Židy důležité? Jaké jsou etické souvislosti přípravy jídla? Co je rituální čistota? Jaká jsou židovská sváteční jídla? Jak se liší a naopak shodují kuchyně Židů z různých částí světa? Proč je tolik Izraelců nadšenými vegany?
Velký sál, 2. patro
Akce probíhají v souladu s aktuálními opatřeními a nařízeními Vlády ČR a Ministerstva zdravotnictví ČR. Sledujte náš web.